fredag 3. desember 2010

Operasjon overstått!

Endelig er operasjonen overstått. På mandag kjørte vi til Bodø tidlig om morgenen og fikk levert Chanti hos dyrlegen. Om ettermiddagen dro vi og hentet henne og hun var veldig sløv. De hadde fjerna cysten i juret og livmora, og de hadde også fjernet navlebrokken hennes. Så hun hadde et stort arr. Hun hadde fått epiduralbedøvelse så bakbeina fungerte ikke. De bar henne i bilen og vi begynte den lange kjøreturen hjem. Stoppet innom Fauske og fikk med oss litt hundemat siden vi var i området. Da vi kom hjem fikk vi bært henne inn og lagt henne i stua. Moren min hadde passet Nitro hele dagen og hun var kommet hjem til oss og fyrt i peisen og greier. Kjempesnilt av henne! Chanti spiste mat når vi hadde kommet hjem, så det var et veldig bra tegn.
Natten gikk bra, ikke noe styr eller mye piping. Og neste dag var hun ganske normal. Vi har ruslet litt utenfor noen ganger og ellers har hun ligget iro. Hun har vært flink, ikke så mye masing og urolighet. Hun vil gjerne fungere som normalt og være med ut på turene, men vi måtte bare holde henne rolig pga stingene og fordi hun blødde litt fra såret.
Igår fjernet vi plasteret og fikk rensa såret. Det så ganske fint ut, så vi håper at det fortsetter i denne retningen.
Nitro tror hun har løpetid fortsatt, for luktene sitter nok godt igjen. det tar jo litt tid før det trekkes tilbake. Han har vært såå stresset og pipete, blir helt gal! Han har nesten ikke spist på 4 dager, og det er et slit å høre på han og hele tiden holde dem adskilt. Vil jo ikke at Chanti skal utagere mot han pga såret. Men det går vel snart over, og forhåpentligvis slipper vi løpetid mer! Nitro blir min siste hannhund, helt klart. Det er så tungvindt i denne løpetiden. Ikke noe for meg! Dessuten syns jeg bedre om tisper generellt, selv om Nitro er en grei hanne.
Måtte få Nitro vekk fra hjemmemiljøet så de andre fikk fred, så da dro jeg til moren min og vi gikk tur. Nitro fikk også slappet av noen timer og spist en liten klatt mat før vi dro hjem igjen.

Det er mørkt og svart ute. De siste dagene har det vært storm og regnet masse. Håper på mer stabilt vær snart. Er så mye bedre med kald snø enn slaps og is. Nedtellingen til jula har startet. Det skal bli så koselig! Må jobbe i romjula, men håper det ikke blir så mye jobb i selve julehelga. *krysse fingre* Søsteren min og familien hennes kommer om et par uker, så det skal bli gøy å hilse på dem igjen!
Vi snakkes. Ha en fin adventstid!

Ingen kommentarer: