lørdag 10. mars 2012

Idag hadde vi litt hjernetrim med Nitro. Vi tok en tom skittentøyskurv og la godbiter neddi den. Det er ganske lett å få dem ut derifra, bare å velte den overende. Nitro fikk det ikke helt til. Eller, han forlanget at han bare skulle få det servert fra oss. Så han stod å ventet og så på oss, prøvde litt sånn halvhjertet og stikke hodet oppi der, men nei, det var visst for mye styr å skulle tenke så mye mer enn det. hehe. Hera ødela skittenkleskurven nesten med en gang, det var bare shmokk med labben og mose hele greia istykker for å få tak i godbiten. Chanti var også ganske direkte og gikk på slike ting med full kraft og pågangsmot og hun brydde seg ikke om å være forsiktig. Men Nitro, så forsiktig var han. Selv ikke med salami hjalp noe særlig. Han bare ventet på at vi skulle gi han det "gratis". Så ja, det er stor forskjell på hunder, noen prøver alt de kan med å finne ut av problemet, andre orker ikke prøve nesten, og noen forstår det bare ikke.  Jeg tror Nitro er så vant til å få godbiter servert, så han har sluppet å forholde seg til å løse problemene selv. Eller, rettere sagt så lot han Chanti gjøre all jobben selv, før han da stjal belønningen/leken fra henne. Han er ganske så utspekulert har jeg funnet ut!
Vi var på hundetreff idag og det møtte opp noen stykker som vi kunne trene lydighet med. Trente litt lineføring, kontakt, sitt, dekk og innkalling. Syns han var ganske flink, men han sliter med sitten fortsatt (at han ikke sitter så lenge). Og så ville han ikke dekke på den våte asfalten. Det var ganske guffent vært med vint og regn/haggel, så det var ikke så gode forhold. Ihvertfall ikke for en greyhound. Det blir apellmerke mulighet til våren, og jeg skal se om jeg klarer å få trent til da. Det går sånn opp og ned med oss begge. Noen dager vil har bare ikke samarbeide, og andre dager er ikke jeg i humør. Det gjenstår en god del ting før vi er klare til en slik prøve. Apellmerket er i utgangspunktet en enkel prøve, men med en greyhound har man andre utfordringer.
Nå har det blitt nok hjernetrim for han ser det ut som. Nå har han mest lyst på en god løpetur, det er jo det de liker aller best ;)

Ingen kommentarer: