lørdag 10. april 2010

Hundetreff og lydighet

Vi har vært i Bodø en tur for å hente litt hundemat, og så sjekka vi øynene til Chanti i samme slengen. Hun har vært plaget med hvitt slim i øyekrokene i en stund nå, så det var best å sjekke det ut. Dyrlegen tok øyedråper i øynene og det ble grønt. Det så litt komisk ut. :P Tårekanalene var normale, og så sjekka hun de indre øyelokkene og der var det endel ujevnheter som skapte slimet. Så da fikk vi øyedråper som vi må bruke i 20 dager, før vi må på kontroll igjen. Chanti var veldig nysgjerrig og grei hos veterinæren. Hun gjorde ingen motstand når veterinæren var å rota inni øynene med en tang. Hun var bare glad hele tiden :)

Etterpå dro vi å møtte ei dame som heter Kristin, som eier en saluki og en boxer. Vi har vært i kontakt tidligere, og nå skulle vi endelig treffes. Er jo ekstra gøy å få møtt andre som har mynde :) Salukien heter Lady og er yngre enn Nitro. Da vi møttes ble hun litt skeptisk til Nitro og holdt avstand. Vi gikk bort på et jorde og slapp dem løs, og Nitro ville gjerne leke, men han ble visst et litt voldsomt førsteinntrykk for Lady, så hun ble litt redd. Hun fikk observere han mens han løp litt omkring og snuste. Nitro var grei med henne, og var ikke så voldsom. Han aksepterte at hun ble redd og var ikke for pågående. Lady var kjempesøt! Mye mindre enn Nitro, så da ble hun ekstra nusselig . :) Etter en stund gikk vi tilbake til bilene. Chanti ble med på turen, men var i bånd hele tiden. Hun og Lady fikk lukte på hverandre og det virket som om at de fikk litt kontakt og ville leke sammen. Litt synd at vi ikke lot de leke, men kanskje neste gang.
Så tok vi LAdy og Chanti i bilene og Kristin tok ut boxeren sin Lykke. Så fikk Nitro og Lykke leke litt. Men også Lykke ble litt skeptisk til Nitro, og lekte ikke så mye med han. Tror han ble i største laget for henne. Men tror at det hadde gått seg til hvis vi hadde møttes flere ganger. Håper vi får gjort det. Det var koselig å møtes! Her er noen bilder fra treffet:
Nå har våren begynt å bli mer fremtreende. Endelig! Snøen begynner så smått å smelte, og det er pluss grader. Når snøen er borte kan vi begynne å gjøre alt vi skal gjøre i hagen. Har mange planer, både å sette opp nytt gjerde, sette opp hønsehuset, lage grillplass, male garasjen osv.
Lydighetskurset ble desverre avlyst pga lite påmelding. Sukk, ble skuffet for hadde gledet meg til å begynne med treningen igjen. Så det ser ut som at jeg må begynne på egenhånd.
Fikk sett et par videoer av greyhound som trener lydighet. Ble inspirert og imponert over dem. Alle de som kjenner til mynder, vet at disse er ikke de letteste hundene å trene!
Jeg tror at blodsporkurset blir arrangert. Tror det er nok påmeldte. Og jeg håper det er nok påmeldte til K-testen i Bodø som skal være i mai!
Har begynt å sykle med Nitro. Han er veldig flink og traver så uanstrengt og lett på siden av meg. har fått tips om å sykle med han for å få lengere muskler på han. Så skal fortsette med det jevnlig. Nå som skisesongen begynner å gå mot slutten har også Vegard begynt å sykle med Chanti igjen.
Vi gleder oss til snøen forsvinner! :-D Håper på en fin sommer iår!

Vi snakkes!

Ingen kommentarer: