søndag 2. mai 2010

Vi har fått høns

Nå ser vi antydning til skikkelig vår her! Den kom litt senere enn ventet, men den som venter på noe godt... Det har vært dager med sol og pent vær, og da har hundene fått ligge ute på plena. De er ikke vant til det, og piper endel når vi ikke er inærheten, men etter noen dager slo Chanti seg til ro og klarte å slappe av og nyte sola. Nitro derimot er en sutrehund og liker ikke å stå bundet.. Irriterende er det, men han skal få mye "trening" på å stå ute når det blir sommer. Kanskje han godtar det tilslutt..

Ellers har vi vært på et par turer på stranda og løpt, ellers rolig. Nå begynner fellestreningene i klubben igjen, og det skal bli godt å komme igang. Har trent litt med Nitro, og han er ivrig. Det er Chanti også. Så kanskje vi får til klasse 1 øvelsene iløpet av sommeren. Vi skal også arrangere Eva Bodfaldt kurs til høsten her, og det blir kjempebra. Jeg har vært ansvarlig for annonseringen og har prøvd å spre budskapet omkring. Håper det er interesse, for jeg har ihvertfall veldig lyst å delta!
På lørdag drar vi til Bodø på K-test. Det skal bli interessant. Håper de består! Selv om det er en liten test, er det alltid kjekt å ikke stryke! ;)

Vi har nå fått 4 nye dyr i "flokken" vår. 4 høner. Jeg har alltid hatt lyst på høns siden før vi flyttet på landet, og endelig har jeg fått mulighet. Vi har laget en utegård og har et lite hønsehus til dem. Det er 2 brune blandingshøns av dansk landhøns og rhode island red, og 2 porselensfarget sussex høner. De er vennlige og ikke redde. Store er de også. Større enn jeg hadde trodd. Vi har overtatt disse av ei dame her i kommunen. Syns det er greit å begynne med noen mer voksne høns. Håper de trives her! 4 egg har vi fått på 2 dager, så det er ikke værst :)
Chanti viser interesse mot dem, og har lyst å løpe bort til dem. Så vi må passe på henne og ikke ha henne løs i hagen foreløpig. Nitro viser ingen interesse, men man kan aldri stole på hunder. Så best å holde dem i bånd.

Hvis noen er intr i å vite mer om Eva Bodfaldt kurset, se: http://steigenhundeklubb.net

Snakkes!

1 kommentar:

Elisabeth sa...

Ååh, jeg og vil ha høner!! Må se om det ikke blir etterhvert, vi har jo plass til det. Morsomme fuglene. :)