onsdag 20. april 2011

Chanti 4 år

Gratulerer med dagen Chanti!

Tenk at hun har blitt 4 år allerede! Føles som at hun kom til oss for noen måneder siden, men det er 1,5 år siden! Chanti har utviklet seg til å bli en kjempefin hund. Hun hadde endel diller når hun kom til oss, som feks likte ikke kloklipp, var vill etter sykelister, stakk av fra oss, kom ikke på innkalling, gikk i ring i bånd ja var genrellt sett ustabil mentalt sett og stresset. Forståelig nok siden hun ikke har hatt særlig mye stabilitet tiden før.
Men etter noen måneder med trening falt ting på plass. Hun er ikke noe problem med sykelister, stikker ikke av, kommer når vi roper, null problem med kloklipp, går ikke i ring på samme måte.  Stressnivået har gått mye ned siden starten, så nå føles alt mye lettere enn da. Hun er en lett hund å snakke til rett og slett.
De eneste problemene hun har igjen er at hun ikke liker å være alene hjemme, og hun kan utagerer mot andre hunder i bånd. Disse to tingene sitter veldig i henne, så det er ikke så lett å få bukt med. Vi har trent endel på  hundetreninger og det har gått veldig bra. Men tilbakefall iblant. Så tror ikke hun blir 100% bra. Dessuten er det annerledes på trening kontra å plutselig møte noen på veien. Da blir hun litt bjeffete. Men vi tar det ikke så tungt. Hun er som hun er, og det er mye lettere når man aksepterer det på en måte.
Værre er det med alene hjemme situasjonen. Hun bjeffer mye når vi går, og det har smittet over på Nitro. Veldig dumt, men men. Vi bor i enebolig så vi har heldigvis ingen nære naboer som kan klage. Det slet vi veldig med, med Hera da vi bodde i leilighet i byen. Kunne ikke ha henne alene pga hylingen så det ble ekstra bekymringer pga det. De fleste har vel sine problemer når det gjelder hund. De færreste har perfekt hundehold, ettersom hva jeg hører rundt omkring. Jeg er veldig fornøyd med hundene mine, selv om alt ikke er perfekt. :)

Igår hadde vi endelig sol og vårvær! Fikk vasket begge bilene og ordnet hos hønene. Etter på dro jeg til Stamsvika og jeg og moren min gikk med Nitro ned til Storsanden, en god gåtur på veien. Han fikk løpe litt løs på stranda før vi gikk hjem. Så det ble en lang dag utendørs igår. Godt! Idag er det også fint vær, så vi må vel ut å myse litt i sola :)
Ha en fin dag!

1 kommentar:

Elisabeth sa...

Grattis med dagen til Chanti! Voksen pike nå. :)

Og enkelte ting er det egentlig bare å akseptere og ta det som det er, da blir det ofte lettere.