fredag 21. september 2012

Høsten er egentlig en veldig fin tid. Så lenge været er bra er det veldig nydelig å være ute i klar luft med flotte farger. Jeg tok noen høstbilder her om dagen. Fikk også tatt noen av meg, som er en sjeldenhet .
Vi var på lydighetstrening på onsdag og det gikk hakket bedre enn sist. Det var nesten dobbelt så mange hunder også, så han var fortsatt veldig opptatt av lukter istedet for meg, så jeg gjorde ikke så mye ut av treningen, bare være der for å roe han ned. Vi fikk noen fine innkallinger da (når de andre hundene stod på linje) , og det er jo bra :) Ser ihvertfall at han roer seg mer og mer og det var det jeg håpet på.
Igår var det førstehjelpskurs og det var en godt oppmøte. I ett par timer snakket vi om forskjellige ting og folk fikk spurt. Vi fikk blant annet høre resultatet om flått-prosjektet som har vært her i området. For et par år siden har vi (diverse steder i nordland) blitt bedt om å sende inn all flått man fant, til mattilsynet som hadde et prosjekt. Disse flåttene ble testet om de hadde bakteriesmitten i seg. De de fant ut av var at flåtten har kommet så langt nord som til Brønnøysund, hvor flåtten overvintrer. De flåttene vi får lengere nord er flått som kommer med fugler/dyr, men disse dør om vinteren. Ingen av flåttene som ble undersøkt hadde bakteriene i seg, så dermed viser det seg at de som ikke overvintrer ikke klarer å videreføre smitten seg imellom. (sagt i korte trekk) Så biter flåtten hunder/oss, er det svært liten sjangs for at de kan være smitte. Så ingen forhåndsregler trenges å ta. I sør er det vanlig med antibitotika forebyggende (sa dyrlegen), men det trengte man ikke her. Flått var ikke dyrlegenødvendighet her rett og slett. Det er jo greit å vite.
Nå er det helg. Har ingen planer enda, men det blir nok noen turer. Igår jogget jeg i regnet, det var litt surt men godt selv om. Nitro klager ihvertfall ikke.
Her er noen høstbilder av oss :)


Ha en fin helg! :o)

1 kommentar:

Anonym sa...

hei,takk for fin tur i det fine høstværet(den ene dagen)mor