søndag 23. november 2014

Et liten oppdatering herifra. Løpetiden er over for denne gang og glad er vi for det. Det begynte bra, men etter en uke ble det veldig mye verre for Nitro sin del. Han var ekstremt stresset og sluttet å spise og ble ganske tynn. Han er nok på den verre skalaen av hannhund-oppførsel i løpetiden og det var slitsomt for alle parter.  Men Mynte var rolig og snill hele tiden. Hun skjønte nok ikke hva alt oppstyret dreide seg om.
Så nå har freden senket seg over hjemmet igjen, heldigvis. Vinteren kom og gikk igjen. Snøen regnet bort og så har det vært stabilt kaldt en lengere tid. Jeg liker godt å gå i marka nå som det er hardt og ikke snø, men det hadde ikke gjort noe med snø nå mot jul.
Lyset på denne tiden er alltid like vakkert. Sola som forsvinner hver dag, gir et fantastisk lys, en solnedgang som er utrolig vakker blandet med lilla, blått og rosa vinter himmel. Og om kvelden blir det stjerneklart og nordlys. Man får servert mye av naturens vidunder her nord.

I år har det vært et ganske så annerledes år når det har kommet til klima. Det begynte med en veldig tørr vinter, den tørreste på 100 år. Sommeren var bare helt fantastisk med høy varme over lang tid. veldig uvant for oss, og jeg badet flere ganger i havet, noe jeg ikke har gjort på mange år. Så fikk vi en runde med helt sinnsykt torden og lyn, ei natt hvor de fleste satt klistret ved vinduene og så på lynshowet. Lyn her nord er veldig sjeldent, så når "alt" kom på en gang i løpet av en time, var det stort. (ja og litt skummelt!) Så fortsatte det utover høsten med flott og tørt vær, kun kortere perioder med "vanlig vær".  Så vi kan se oss ganske fornøyd dette året! Engangstilfelle eller en trend? Vi får vente i spenning å se til neste år.  :)

Jeg har mistet speilreflekskameraet mitt når vi flyttet. Aner ikke hvor det er.. Så de fleste bilder blir tatt med mobilen for tiden. Savner å ha et orntlig kamera. :/  Og det gamle huset vårt er fortsatt ikke solgt, så det ligger der i bakhodet som en bekymring. for en julegave det hadde vært å fått det solgt :)
Ha en fin ukestart!
Ingen kommentarer: