lørdag 6. november 2010

Chanti er blitt syk

Velkommen til November. Snart er det jul, tenk det.. Mørkere og mørkere ute om dagene, og det har snødd litt, og regnet bort igjen.
Vi fant tilfeldig ut at Chanti hadde blod i pattene hennes. Etterhvert kjente vi at det ene juret ble mer og mer hovent og klumpete. Dro til veterinæren og han mente at det kunne være jurbetennelse. Jeg syns jo tidspunktet for en jurbetennelse er litt rar, siden hun er ferdig meg innbildten for en god stund siden. Men han mente at det kunne ha vært noe igjen i juret som hadde blitt betent.
Så nå er det ny antibiotika kur på henne i 10 dager. Stakkars Chanti har det vondt.. Hun går meg halen imellom beina hele tiden, logrer ikke til oss i det hele tatt, og vil ikke gå så mye ut. Hun gjorde ifra seg inne inatt også, så hun er tydelig ikke særlig iform.. Jeg HÅPER tabelettene vil hjelpe henne og at hun blir frisk igjen. Men så dukker spørsmålet opp om dette er noe som kan komme tilbake igjen etter neste innbildt.. Vel, vi får bare se hva som skjer. Det er ikke gøy når hundene er syke.

Nitro derimot har energi til tusen. Han er vel på sitt "værste" nå for tiden, sånn energimessig. Ikke noe stort problem for vår del, men han må ut og få brukt seg skikkelig jevnlig. Han er noe testende og tunghørt, så mulig han er i sin siste modningsfase for tiden. Mange sier at den siste perioden rundt 2 års aldere, kan være værst. Det kan jeg godt være enig i, for da har de fått mer vilje og power enn når de var mindre.
Snakket med oppdretter til Nitro her en kveld. Snakket i over 2 timer, og det var kjempetrivelig. Det er godt å få litt oppdatering i grey verdenen, og snakke med noen som kjenner til rasen og miljøet. Hun mente at Nitro hadde mye igjen å gå på, og at han ville bli på sitt beste om mange år. Vi må absolutt få prøvd å komme oss til greyhoundspesialen neste år. Det hadde vært så moro!!

Fikk vite at begge foreldrene til Chanti er avlivet. Begge pga sykdom. De var bare rundt om 6 år begge to, så det er trist når de må gå så tidlig. Men igjen, nå er dobermann blitt mer kjent for å ha ganske lav levetid, og Hera ble jo rundt om 6 år da hun ble avliva, og mora til Hera ble også rundt om 6 år da hun døde. Så det er ikke mye å skryte av sånn sett.. Tanker går til eierne av hundene. RIP Falck og Ixi.
Imorgen er det medlemsmøte i hundeklubben. Håper på bra oppmøte. Jeg har laget quiz og skal bake kake som premie *S*
Vi får håpe Chanti blir bra igjen snart.
Hadebra!

Ingen kommentarer: