mandag 22. november 2010

Operasjon i vente

Vi fikk besøk av Mona og Koya forrige helg. Det gikk bare fint. Vi passet på Chanti og Koya og det ble ikke noe bråk. Eneste var siste kvelden da vi var en tur ute så kom de for nært hverandre og braket sammen litt. Det ble ingen sår, kun sikkel og mye lyd. Det er så dumt at de ikke går overens, men det er ikke så ille at de ikke kan være i samme hus. Nitro er peacemaker`n, og storkoser seg med besøket. Tror ikke han blir uvenn med noen jeg.. Da blir jeg ihvertfall veldig overrasket.

Antibiotikaen virket ikke, og Chanti ble ikke bedre. Så da reiste Vegard til Bodø og fikk tatt prøver av henne. Dyrlegen trodde det kanskje kunne være kreft, men vi måtte bare vente til prøveresultatet. Da vi fikk resultatet noen dager senere fikk vi beskjed om at det var en blodfyllt cyste som plaget henne. Operasjon var eneste måten for å få den fjernet, og blodet i cysten gav en stor risiko for betennelse, så det måtte gjøres så fort som mulig. Vi fikk time om 1 uke til operasjon, så da reiser vi til byen for å få det gjort. Vi spurte om sterilisering i samme slengen, siden livmora er grunnen til cysten. Chanti er jo også plaget endel med innbildt og mye jur og melkedannelser, så jeg ser på livmora som roten til endel plager. Men desverre dekte ikke forsikringen steriliseringen så da har vi ikke råd til å betal det selv. Så dumt!! :( Jaja, vi må bare få fjerna cysta og håpe på at det ikke blir noen komplikasjoner senere.. Kjenner jeg får litt flachback til operasjons styret med Hera, og det frister ikke så mye å legge hunden under kniven.. Men dette er jo en helt annen type operasjon enn Hera fikk, så det burde gå bra. Det SKAL gå bra.

Hun har forresten fått løpetid nå, og vi ser ikke akkurat frem til ståperioden. Nitro var endel masete sist, så er spent på hvordan han blir denne gangen. Håper han ikke blir værre ihvertfall.. Men for å se på det litt positivt blir hun ferdig med operasjon og løpetid til jul, og det er litt kjekt, så slipper man å "plages" med det i julefeiringen.
Ellers har dagene gått med på turer og skiturer. Vegard liker å gå på ski og pleier å ta hundene med når han drar. Vi har også gått på beina litt oppi marka her i området og Chanti har dratt meg med sele opp bratte bakker. Hun er blitt veldig kraftig nå. Nitro løper løs sammen med oss. Han er ingen trekkhund.
Vi får skrive mer etter operasjonen til Chanti. Inntil da får vi bare gå turer og kose oss, for etter operasjonen blir det ikke så mye tur på et par uker..
Tudelu!

Ingen kommentarer: