onsdag 22. februar 2012

De siste dagene har jeg vært hjemme med hekseskudd! Det er nerver nederst i ryggen som er i klem. Så utrolig vondt! Har ikke klart å gjort noe som helst, bare sett på tv og data og stavret meg litt rundt i huset. Nå er det litt bedre og de værste smertene har gitt seg. (forhåpentligvis) Nitro har kjedet seg disse dagene og fått bare 1 tur når Vegard har kommet fra jobb. Moren min har vært på sykebesøk ett par dager og det er kjempefint :) Hun har hjulpet litt og vært med Nitro i hagen. Tror jeg skal prøve å komme meg en tur på jobb imorgen og få tatt igjen litt arbeid.

Fikk hundesport idag og der stod registreringsantallet til alle hunderasene her i Norge ifjor (og flere år bak). Som vanlig er antallet greyhound ikke spesiellt høyt, med 12 registrerte ifjor. Til sammenligning var det over 1000 flere schæferhunder som var registrert. Jeg personlig syns det er bra at det er så få av rasen, for da opprettholdes et sunnt og godt utvalg med få oppdrettere man kan bli godt kjent med. Det værste for en rase er popularitet, for da blir det lett mange useriøse oppdrettere som vil produsere flest nok valper og folk kjøper mer "blindt". På en annen måte syns jeg det er litt rart at greyhound antallet er så lavt.. Whippet er jo den mest populæres mynden med over 150 registrerte, og jeg forstår godt at folk liker den. Men mange liker jo større hunder også, men alikevel kommer greyhound i bakgrunnen. Saluki er en større type mynde som er mer populær enn greyhound, og ut ifra hva jeg har hørt og lest, så er jo ikke greyhound noe værre enn disse, heller tvert imot! Det er heller ingenting å si på utseendet på grey, de skiller seg jo ikke negativt ut sånn sett iforhold til de andre myndene. Så hvorfor er vi så få greyhound eiere? Jeg tror det bunner i hva folk tror om rasen. De krever veldig mye mosjon og de kan ikke være løse for da stikker de av og dreper alt de ser. Det er to påstander som går igjen. Greyhound er ikke annerledes på dette området enn whippet! (som flest har) Så da kan det ikke bare være dette.. Det jeg sitter igjen med er størrelsen. Mange syns vel de blir for store. Hannene blir jo det. Tispene ikke fullt så store. (mer normal hundestørrelse syns jeg) Og med tanke på at schæfer er den mest populære hunderasen i landet, så virker det ikke som folk generellt syns denne type størrelse på hund er så ille. Og se bare på Irsk ulvehund som er 4 ganger så populær som grey og de er jo enorme.
Så nei, jeg vet ikke hvorfor greyhound er en så sjelden rase her til lands. Men jeg vet uansett at jeg har funnet rasen for meg og jeg kommer til å fortsette å storkose meg med denne skatten, det er jo bare vi greyhound fans som vet hva alle andre går glipp av.

3 kommentarer:

Nina sa...

Ja det er egentlig litt rart altså. Skulle jeg hatt en stor mynde engang ville jeg definitivt vurdert greyhound. Men er og fan av saluki, så valget ville blitt vanskelig. Men tror nok, at om det blir mynde på meg noen gang, så blir det sannsynligvis whippet. Kommer jo alltid til å ha dalmatiner, så da er whippet en litt mer hendig størrelse. Holder med en dritsterk hund :P
Kult bilde forresten!

Kristin Rosøy sa...

Jeg er ganske sikker på at greyhound og whippet er veldig mye enklere enn saluki.Så sånn sett skulle man tro det burde være fler greyhound enn saluki i landet. Ikke godt å si hvorfor det er slik. Men selv syns jeg nok salukien min er veldig mye hendigere størrelse på enn Nitro, men nå er Lady ei ganske lita tispe. Hun er vel ca 60-62 høy og 19 kilo. Hvor høy og tung er Nitro?

Elisa sa...

Ja jeg vil tro at størrelsen kan bli i største laget for mange. Nitro er jo ganske stor 78 cm og rundt 40 kg. Men til sammenligning er moren hans bare 69 cm. Men jeg har blitt så vant til Nitro at jeg ser ikke størrelsen hans før han omgås andre hunder og barn :P